Boğaz Ağrısını Geçirme Yöntemleri

Boğaz ağrısını geçirme yöntemleri özellikle içinde bulunduğumuz kış mevsiminde daha çok merak edilen ve sorulan sorulardan biridir. Oluşmuş bir boğaz ağrısını geçirmeye çalışma yöntemlerini araştırmadan önce boğaz ağrısının nereden kaynaklandığını bilmek gerekir. Boğaz ağrısı neden olur? Sorusuna cevap niteliğinde yapmış olduğumuz araştırmayı sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Boğaz Ağrısı Neden Olur? Belirtileri nelerdir?
Boğazda yanma ve bademcik şişmesi ile kendini gösteren boğaz ağrısı özellikle soğuk havalarda daha sık başımıza gelen ve can sıkıcı bir durumdur.
Bulaşıcı bir hastalık olan boğaz ağrısına genellikle virüsler ve bakteriler neden olmaktadır. Yutkunmada zorluk çekiyorsanız ya da boğazınızın arka kısmında bir acı ve oluşan yanma hissi genellikle grip olmak üzere olduğunuzun işareti olarak yorumlanır. Grip ve soğuk algınlığının yanı sıra başka nedenlerle de boğaz ağrısı oluşabilir. Boğaz ağrısının başlıca sebepleri şöyle sıralanabilir:
- Soğuk algınlığı
- Grip
- Larenjit
- Krup hastalığı
- Sinüzit
- Reflü
- Allerjik rinit
- Akciğer enfeksiyonu
- Tümörler
Yukarıda saymış olduğumuz durumlara bağlı olarak gelişen boğaz ağrıları büyük bir çoğunlukla bulaşıcıdır.
Boğaz ağrısını geçirme yöntemleri
Hangi nedene bağlı olursa olsun genellikle boğaz ağrısına baş ağrısı ve ateş eşlik eder. Boğaz ağrısı ve yüksek ateş ise insanın kendisini yorgun ve halsiz hissetmesine neden olur. Hemen kimyasal bir ilaç almadan önce boğaz ağrısını geçirmenin doğal yolu araştırılıp uygulanmalıdır.
Ortaya çıkış nedenine bağlı olarak değişmekle birlikte bademciklerin şişmesi, boğazda kuruluk, öksürük ve yanma hissi belirtileri ile ortaya çıkan boğaz ağrısına ne iyi gelir ve ilaçsız tedavi yöntemi mümkün müdür? İnceleyelim:
- Boğaz ağrısı çeken bir insanın bulunduğu ortam çok kuru olmamalıdır. ortamın nemli olmasını sağlamak için ya bir buhar makinesi kullanmak gerekmektedir veya kalorifer peteklerinin üzerine koyabileceğiniz su dolu kaplar ortamı nemlendirmek için yeterli olacaktır.
- Boğaz ağrısı çeken kişi yüksek sesle konuşmamalıdır. yüksek sesle konuşmak zaten kızarmış ve ağrıyan boğazınızın tamamen tahriş olmasına neden olur.
- Sigaradan uzak durulmalıdır.
- Çay ve kahve boğaz kuruluğuna neden olduğu için bu dönemde tüketilmemesi gerekir.
- Aşırı baharatlı, normalden sıcak ya da soğuk yiyecekler tüketmekten kaçınmak gerekir.
Boğaz Ağrısına Evde Uygulayabileceğiniz Doğal Çözüm Önerileri
- Aktarlardan temin ettiğiniz bitkileri kaynatarak çay halinde tüketebilirsiniz. Boğaz ağrısını geçirme yöntemleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir;
- Rezene çayı iltihap giderici ve balgam sökücü özelliğe sahiptir.
- Papatya mikrop kırıcı özelliği olan bir çaydır.
- Ihlamur boğazı yumuşatır ve öksürüğe iyi gelir.
- Nane çayı mikrop kırar soğuk algınlığını alır.
- Gargara yapabilirsiniz Adaçayı ile.
- Bal, limon ve zencefil karışımı da boğaz ağrısını hafifletir, üst solunum yollarını açar ayrıca ateş düşürücü etkisi de bilinmektedir.
- Yine bir gargara yöntemi ile kuruluğu azaltabilirsiniz: Tuz ve karbonatla
- Karabiber, tuz, limon ve su ile yapılan karışım bademcik iltihabını söker. Ayrıca balgam söktürücü özelliği vardır.
- Elma sirkesi ile gargara yapmak bakterileri yok ederek boğazı rahatlatır.
- Bal ve limon karışımı öksürüğü keser.

Evde uyguladığınız doğal yöntemlerle boğaz ağrınız geçmiyor ve şiddetli ağrımaya devam ediyorsa bir doktora giderek gerekli tahlilleri yaptırmalısınız. Doktorun önerdiği ve reçete ettiği ilaçları kullanmalısınız. Unutmadan hatırlatmak isteriz.
Sağlık hepimiz için önemlidir bu yüzden merak ettiğiniz diğer sorularınızı sağlık linkimize tıklayarak inceleyebilirsiniz. Sağlıkla kalın…
Kimyasal ilaçlar komşu tavsiyesi ile değil doktor reçetesi ile kullanılmalıdır!